Ajax bevestigt: Van der Sar wordt algemeen directeur

18 oktober 2016, 12:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Edwin van der Sar is de nieuwe algemeen directeur van Ajax, zo heeft de nummer twee van de Eredivisie dinsdagmiddag wereldkundig gemaakt. Omdat hij ondertussen wel voorzitter van het technisch hart blijft, zal er in de toekomst een operationeel directeur worden aangesteld. De oud-doelman volgt Dolf Collee op, die na een dienstverband van ruim een jaar terugtreedt.

De naam van de nieuwe algemene directeur moest voor 11 november een feit zijn, aangezien er dan een algemene ledenvergadering plaatsvindt. Op de vergadering zal Van der Sar officieel benoemd worden. Van der Sar zit al sinds 2012 december in de directie van Ajax. Destijds nam hij de functie van directeur marketing op zich. Hij haalde onder andere Ziggo binnen als hoofdsponsor van de club. Toen Michael Kingsbergen in 2015 terugtrad als algemeen directeur werd de naam van Van der Sar al genoemd. Hij achtte zichzelf echter nog niet klaar voor die functie, waarna Colle tijdelijk werd aangesteld.

"Edwin van der Sar gaat zich volledig richten op zijn kerntaken bij Ajax: het voorzitten van de directie, het technisch hart en zijn rol naar buiten toe bij de vele gremia die voor Ajax en het Nederlandse voetbal van belang zijn. De nieuw aan te stellen operationeel directeur is dan ook iemand die zich vooral op enkele grote afdelingen binnen de Ajax-organisatie gaat richten", licht president-commissaris Leo van Wijk toe.

Daarnaast is ook nieuwe directeur marketing bekend gemaakt. Menno Geelen volgt Van der Sar op. Geelen is al zes jaar in dienst bij de record landskampioen en vervulde de functies van hoofd sponsoring en eindverantwoordelijke voor de commerciële afdeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen