Luis Enrique: "Guardiola op dit moment beste coach"

18 oktober 2016, 19:37

FC Barcelona-coach Luis Enrique is vol lof over Manchester City-manager Pep Guardiola. De twee Spanjaarden zijn goed met elkaar bevriend, maar staan woensdag in de derde speelronde van de groepsfase van de Champions League tegenover elkaar in Camp Nou.

"We spelen niet alleen om de eerste plaats, maar ook tegen de ploeg van Guardiola. Dat geeft iets extra's. Het heeft altijd iets extra's om tegen een club te spelen die wordt getraind door een vriend", zegt Luis Enrique op de officiële website van FC Barcelona. "Guardiola is wat mij betreft de beste trainer van dit moment. Ik hou van aanvallende coaches als hij. Sinds de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan je zijn invloed op Manchester City al zien. Hij speelt een grote rol in de manier waarop zijn teams voetballen. Ze willen altijd de bal, net als wij dat willen."

"Er zijn wedstrijden tegen clubs waarin balbezit niet het meest belangrijke is. Dat is tegen Manchester City wel het geval, al wil dat niet zeggen dat degene met meer balbezit gaat winnen", vervolgt Luis Enrique. FC Barcelona heeft na twee duels de maximale zes punten, Manchester City staat tweede met vier punten. "Dit is een mooie kans om onze voorsprong te vergroten, maar de volgende wedstrijd is in Manchester. Dit is het derde duel in deze toernooifase en hierna zijn er nog drie te gaan. Er zal dus nog niets beslist worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen