Van Bronckhorst: "Houd in opstelling rekening met 'Ajax'"

19 oktober 2016, 18:53

Het is een belangrijke week voor Feyenoord. Niet alleen speelt de koploper van de Eredivisie donderdag de wedstrijd tegen Zorya Luhansk in de Europa League, het komt zondag ook in actie tegen rivaal Ajax in de competitie. Giovanni van Bronckhorst beseft dat er een cruciale periode aanbreekt voor de club.

"Ik houd in de opstelling tegen Zorya rekening met het duel met Ajax, maar we gaan vol voor een goed resultaat", zei hij volgens RTV Rijnmond op de persconferentie. "We willen overwinteren." Het tweeluik met Zorya is voor Feyenoord belangrijk om dat te kunnen realiseren. "De komende twee wedstrijden zijn cruciaal voor het verdere verloop van deze groep", vult de coach aan op de website van zijn club. "We willen graag overwinteren en daarvoor kunnen we donderdag een belangrijke stap zetten."

Hoewel Zorya met één punt onderaan staat in Groep A, wil de trainer de formatie uit Oekraïne niet onderschatten. "Het is een heel goede en degelijke ploeg. Ze hebben het Fenerbahçe en Manchester United niet voor niets heel moeilijk gemaakt en zijn sterker dan twee jaar geleden", doelt Van Bronckhorst op de ontmoeting die Feyenoord met 4-3 won.

De coach vindt dat Feyenoord het duel met Zorya op een volwassen manier moet benaderen. "Europees gezien is het heel belangrijk om als team te opereren en weinig te geven. We zullen niet, zoals tegen Fenerbahçe, snel op achterstand moeten komen. En de kansen die we krijgen, zullen we moeten benutten, want in de Europa League krijg je minder kansen dan in de Eredivisie."

Eljero Elia ontbreekt overigens in de selectie van de Rotterdammers van morgen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen