Bosz: "Achteraf kan ik absoluut leven met gelijkspel"

23 oktober 2016, 17:26

Ajax-coach Peter Bosz wilde de achterstand van vijf punten op koploper Feyenoord verkleinen, maar slaagde daar niet in. Toch kan de oefenmeester leven met het 1-1 gelijkspel in De Klassieker. Dat komt met name door de eerste helft die Ajax speelde in De Kuip.

"Dat was niet best", zei Bosz na afloop bij FOX Sports. "Dat lag aan onszelf. Ik vond ons slecht voetballen en we waren ook telkens de bal snel weer kwijt. We bleven te lang aan één kant voetballen, terwijl de ruimte juist aan de andere kant lag. We hebben spelers opgesteld die het vermogen hebben om het spel naar de andere kant te verplaatsen, maar dat gebeurde niet."

"In de rust heb ik gezegd dat we de schroom of spanning, wat het ook mocht zijn, van ons af moesten gooien en gewoon moesten gaan voetballen. In de tweede helft ging dat een stukje beter", constateerde Bosz. Via Kasper Dolberg kwam Ajax ook op 0-1, maar Dirk Kuyt bepaalde in de slotfase de eindscore op 1-1.

"Achteraf kan ik absoluut, over de hele wedstrijd gekeken, leven met een gelijkspel", vervolgde Bosz. "Vanuit Ajax-oogpunt is het jammer dat het vlak voor tijd toch nog misging. In de eerste helft kreeg Feyenoord kansen, maar in de tweede helft vond ik dat niet meer. Toen zij één-op-één gingen spelen hadden wij zelfs de betere kansen. Wat het verschil van vijf punten betekent? Mensen vroegen vooraf of dit duel cruciaal was, maar achteraf is dat dus niet zo, want er zijn nog veel duels te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen