Luis Enrique: "Ik hou van de filosofie van Guardiola"

1 november 2016, 09:58

Luis Enrique denkt dat de wedstrijd tussen Manchester City en FC Barcelona vanavond (dinsdag) zal lijken op het eerste duel tussen beide grootmachten, dat in Camp Nou met 4-0 gewonnen werd door Barça. De trainer van de Catalanen, die het in Manchester doen zonder Gerard Piqué, Jordi Alba, Andrés Iniesta en Jérémy Mathieu, verwacht dat de Engelse tegenstander weer vol gas zal geven.

"Ik verwacht eenzelfde type wedstrijd", sprak Luis Enrique op de persconferentie. "Ik denk niet dat zij nóg agressiever kunnen spelen dan toen, in termen van het drukzetten. Dat deden ze heel hoog en ik verwacht dat ze dat nu weer zullen doen", aldus de keuzeheer van Barça. "Beide ploegen willen het veld zo groot mogelijk maken als ze de bal hebben en willen de ruimtes vervolgens benutten. Daar is City toe in staat."

"Het zijn teams met dezelfde filosofie", vindt Luis Enrique verder. Hij prijst Pep Guardiola, oud-coach van Barça en momenteel trainer van Man City. "We zijn onder de indruk van wat hij de afgelopen drie maanden heeft laten zien. Ik hou van zijn filosofie en ideeën. Ze zullen alleen maar beter worden in de nabije toekomst."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen