Groep C: Man City neemt revanche op Barça in kraker

1 november 2016, 22:49   Bijgewerkt: 1 november 2016, 23:23

Aan de 4-0 nederlaag in de vorige speelronde op FC Barcelona zal niemand bij Manchester City na dinsdagavond meer denken. De Engelse grootmacht haalde vanavond namelijk zoete wraak, door op eigen veld in een heerlijke wedstrijd met 3-1 te winnen van de Spaanse koploper in de groep. Daardoor blijven de twee topclubs de nummers één en twee in de poule.

Door de 4-0 nederlaag van twee weken geleden stond de thuiswedstrijd van vanavond voor de ploeg van Pep Guardiola voornamelijk in het teken van revanche. Zo graag zou de Spanjaard, die eerder furore maakte in Catalonië, zijn oude werkgever op een nederlaag te trakteren. In de jacht op een overwinning en de tweede driepunter van dit Champions League-seizoen, kende de koploper van Engeland echter een slechte start. Lionel Messi, die in het thuisduel nog drie keer scoorde tegen City, opende het bal in de 21ste minuut. De superster produceerde zijn negentigste Champions League-goal op aangeven van Neymar.

De ploeg van Guardiola scoorde dus kort voor rust, en was na de pauze meteen weer doeltreffend. Kevin De Bruyne krulde een vrije trap mooi in het doel, maar gezegd moet dat doelman Marc-André ter Stegen niet vrijuit ging. Hij leek de inzet namelijk te kunnen hebben, maar vloog onder de bal door. Daarmee was de koek nog niet op voor City, dat dit keer wel speelde met Sergio Agüero in de basisploeg, want er kwam nog een derde goal. Aanvoerder Gündogan was een kwartier voor het einde het eindstation van een prachtige aanval en bracht het zinderende Etihad Stadium in extase. Het was het prachtige slotstuk van een wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer om te smullen was.

Ondertussen heeft Borussia Mönchengladbach nagelaten om de derde positie te verstevigen in de groep. Ondanks de 1-0 van Lars Stindl in de eerste helft leed het namelijk puntverlies tegen Celtic. Moussa Dembélé scoorde in de tweede helft vanaf de penaltystip en zorgde voor een punt voor de Schotten: 1-1. Het gat tussen nummer drie Gladbach en nummer vier Celtic bedraagt na de vierde speelronde nu twee punten. In de komende twee duels zullen zij dus nog strijden om Europa League-voetbal. [photo,102163,left,]