Groningen mist Memisevic, Rayhi en Dyrestam fit bij NEC

4 november 2016, 16:42

Samir Memisevic ontbreekt zaterdag vanwege een blessure bij FC Groningen in de uitwedstrijd tegen NEC. Ernest Faber, de coach van de voormalig bekerhouder, kondigde vrijdag nog meer wijzigingen in de opstelling aan voor het bezoek aan zijn oude club. Met negen punten uit elf duels staat FC Groningen zestiende in de Eredivisie, NEC is met twee punten meer de nummer twaalf.

Faber: "Kleine verschillen in selectie"

Faber kijkt uit naar het weerzien met NEC, waar hij vorig seizoen hoofdcoach was. Wel is de selectie daar afgelopen zomer flink veranderd. "Er zijn nog vier of vijf spelers over, maar met veel mensen binnen de club heb ik nog geregeld contact. Ik heb er een mooie tijd gehad en denk nog steeds met warme gevoelens terug. Het is leuk om er morgen terug te zijn", aldus Faber, die NEC-trainer Peter Hyballa al kent. "In mijn tijd als jeugdtrainer bij PSV was hij jeugdcoach bij Borussia Dortmund. Het is een heel bevlogen en gepassioneerde trainer. Dat zie je ook terug in zijn ploeg. Ze hebben veel loopvermogen en agressie in het elftal. Daar zullen we minimaal hetzelfde tegenover moeten stellen. We zullen moeten vechten voor elke bal."

Hyballa twijfelt nog over Kadioglu

Over het treffen met Groningen, zegt Hyballa: "We hebben al een tijdje niet meer gewonnen en met telkens één punt komen we niet veel omhoog de laatste weken, dus drie punten zouden heel belangrijk zijn morgen. Dan komen we echt even weg van een aantal teams. Maar Groningen zal absoluut dezelfde intentie hebben. Die moeten op papier volgens mij toch echt een stukje hoger staan dan wij, dus daar zal de druk wellicht nog iets groter zijn. En ze staan weliswaar onder ons, maar ik vind het een heel gevaarlijke tegenstander. Defensief staat het vaak goed en met twee snelle spitsen zijn ze ongelooflijk gevaarlijk in de counter. Daar moeten we voor waken. We zullen meer balbezit hebben dan gewoonlijk en we hebben tegen Utrecht in de tweede helft laten zien dat we daarmee kunnen omgaan, maar we mogen dan tegelijkertijd niet te veel ruimte weggeven achterin en ineens tegen een domme omschakelgoal aanlopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen