SC Heerenveen bijt zich stuk op sterk Sparta

4 november 2016, 22:16

Sparta heeft een uiterst knappe overwinning geboekt op Heerenveen. In Rotterdam wonnen de Kasteelheren met 3-1 van de nummer vier op de ranglijst. In een uiterst vermakelijke wedstrijd kwamen de Friezen nog wel op voorsprong via St. Juste, maar treffers van Spierings, El Azzouzi en Goodwin maakten zijn doelpunt ongedaan. Sparta klimt zodoende naar de zevende plaats.

Michel Breuer zal na het bekendmaken van het speelschema deze vrijdag met rood omcirkeld hebben. De Sparta-aanvoerder speelde tussen 2004 en 2012 namelijk meer dan tweehonderd wedstrijden in Friese dienst. Het duel begon echter niet zoals gehoopt voor Breuer, en heel Sparta. Na negen minuten spelen was het namelijk al Jerry St. Juste die de 0-1 op het scorebord zette. De verdediger stond nog voorin na een corner en kreeg de bal van Heerenveen-aanvaller Reza. St. Juste twijfelde geen moment en schoot de bal gedecideerd achter Sparta-doelman Roy Kortsmit.

Het was het sein voor de Kasteelheren om direct op zoek te gaan naar nóg een treffer, die slechts enkele minuten later al viel. Craig Goodwin vond spits Zakaria El Azzouzi bij de eerste paal, die de bal knap achter Mulder wist te prikken. Omdat beide ploegen de gashendel het eerste half uur volledig open gooiden, was het wachten op het moment dat de wedstrijd wat zou inzakken.

Sterker, het was Sparta dat twintig minuten voor tijd de voorsprong wist uit te breiden. Goodwin slingerde een vrije trap schuin voor het Heerenveen-doel hard en laag voor, waarna Mulder de bal redelijk eenvoudig leek te kunnen keren. Leek, want tot ieders verbazing glipte de bal onder zijn lichaam door het doel in.

Met de derde Spartaanse treffer leek het verzet van Heerenveen gebroken, want de Friezen konden aanvallend geen stempel drukken. Het waren dan ook de gastheren die nog de beste kansen kregen, via onder meer Denzel Dumfries. De rechtsback begon wat weifelend aan de wedstrijd, maar blonk met name in de tweede helft uit, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. Ook Thomas Verhaar en El Azzouzi kregen nog enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer op Het Kasteel.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!