NEC en Groningen stellen teleur ondanks hectisch slot

5 november 2016, 22:31

Met een 1-1 gelijkspel zijn NEC en FC Groningen zaterdagavond weinig opgeschoten in De Goffert. Het duel was bij vlagen slaapverwekkend, maar kende desondanks een uiterst hectische en vermakelijke slotfase. Daarin werd een treffer van NEC-verdediger Dario Dumic afgekeurd, maar scoorden Groningen-aanvaller Tom van Weert en NEC-goudhaantje Ferdi Kadioglu wél.

Beide ploegen zijn het Eredivisie-seizoen matig tot slecht begonnen, en dat was ook terug te zien in de eerste helft. NEC en FC Groningen konden maar moeilijk gevaarlijk worden en over en weer was er veel knullig balverlies. Toch waren het de bezoekers die na twaalf minuten spelen dicht bij de openingstreffer waren. Simon Tibbling nam na een afgeslagen corner de bal uit de lucht, maar NEC-goalie Joris Delle haalde zijn inzet knap uit de hoek.

Het zorgde voor enige opwinding in De Goffert, en ever later veerde het publiek opnieuw op. Mohamed Rayhi pikte de bal in het zestienmetergebied van FC Groningen op, maar de inzet van de NEC'er verdween rakelings over het doel van keeper Sergio Padt. Na de onderbreking etaleerde zich eigenlijk hetzelfde spelbeeld. NEC-coach Peter Hyballa bracht in de rust wel Kadioglu en Robin Buwalda voor Janio Bikel en André Fomitschow, maar dit sorteerde maar weinig effect.

Die begon met de afgekeurde treffer van Dumic, uit een vrije trap van Julian Von Haacke. De NEC-verdediger vierde zijn goal uitgebreid met zijn ploeggenoten, maar scheidsrechter Ed Janssen keurde de goal na enig overleg met zijn grensrechter uiteindelijk af. Dumic bleek inderdaad behoorlijk te leunen op Groningen-verdediger Kasper Larsen. Tot overmaat van ramp voor het NEC-publiek in De Goffert was het even later aan de andere kant wél raak. Linksback Van Nieff gaf voor op Tom van Weert, die de bal bij de eerste pal langs Delle wist te prikken.

NEC kwam even later echter alweer langszij, dankzij het goudhaantje Kadioglu. De jongeling toonde zich na goed doorzetten van invaller Quincy Owusu-Abeyie de sterkste en punterde de bal onder Padt door. Van Weert wist het net vervolgens nog wel te vinden, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.