PSV weigert mee te werken in zaak tegen muntjesgooiers

11 november 2016, 08:42

In maart van dit jaar raakten PSV-fans in opspraak, toen zij voorafgaand aan het Champions League-duel met Atlético Madrid muntjes gooiden naar bedelaars in het centrum van de Spaanse hoofdstad. Hoewel het incident alweer enige tijd geleden is, heeft de Spaanse justitie alsnog bij PSV namen opgevraagd van de misdragende fans. De Eindhovense club is echter niet van plan om mee te werken.

Dat laat algemeen directeur Toon Gerbrands optekenen in het Eindhovens Dagblad. De beleidsbepaler is niet bang voor de gevolgen nu hij de Spaanse justitie nul op het rekest heeft gegeven. "Wat er met met mij zou kunnen gebeuren? Dat weet ik oprecht niet. Als ik straks bij de grens in Spanje ondervraagd moet worden, dan moet dat maar. Voor ons heeft dit niks meer met een juridisch verhaal te maken, maar is het een principe-zaak geworden/ Bij PSV hebben we werkelijk alles gedaan wat we moesten doen en we zijn klaar met deze kwestie."

De geloofwaardigheid van de club staat op het spel, oordeel Gerbrands. "Manchester City speelde in mei in Madrid (tegen Real, red.) en daarbij vonden dezelfde taferelen plaats. Nu het balletje voor PSV weer naar Atlético is gerold, komt er bij ons wel zo'n verzoek binnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen