AZ kan klus klaren: "Maar Zenit heeft tien punten meer"

25 november 2016, 07:49

Over twee weken kan AZ overwintering in de Europa League bewerkstelligen, als het in eigen huis weet te winnen van Zenit St. Petersburg. Dat zal niet makkelijk worden, denkt John van den Brom. De coach is wel blij met het feit dat zijn team donderdagavond met 0-1 won van Dundalk FC.

Daardoor is AZ naar plaats twee gestegen in Groep D. "De vreugde was groot na het fluitsignaal",  vertelt de oefenmeester aan FOX Sports. "Omdat we drie keer niet wisten te winnen, moest het vanavond gebeuren. De jongens hebben het met zijn allen over de streep getrokken en dat is fantastisch. Dit is precies wat we nodig hadden en dit hebben we als team denk ik heel goed gedaan. Zij gooiden veel strijd in de wedstrijd, maar het voetbal heeft gewonnen."

Voor aanvang van speelronde vijf stond AZ nog op de laatste plaats van de groep, nu maakt het ineens een goede kans om overwintering. Om dat te realiseren, moet het op de laatste speeldag winnen van koploper Zenit. "Het is eigenlijk bizar dat je met twee punten nog voor de tweede plaats kon gaan, maar we hebben het gedaan. We hebben het nu in eigen hand en dat is natuurlijk lekker", beseft Van den Brom. "Het zal niet makkelijk worden tegen Zenit, want zij hebben tien punten meer dan AZ. Dat zegt ook iets, maar dit geeft natuurlijk vertrouwen voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen