Beschermde status voor Ajax, mogelijk zware loting AZ

8 december 2016, 23:34   Bijgewerkt: 9 december 2016, 00:12

Nu de laatste duels in de Europa League zijn gespeeld is de potindeling voor de loting van aanstaande maandag 13.00 uur bekend. Ajax geniet als groepswinnaar een beschermde status en mag daardoor hopen op een gunstige loting. AZ treft het als nummer twee waarschijnlijk een stuk minder.

De groepswinst van Ajax betekent dat de Amsterdammers alleen de slechtste nummers vier van de afvallers uit de Champions League kan loten. Dat zijn Borussia Mönchengladbach, Legia Warschau, Ludogorets en oude bekende FK Rostov. Daarnaast kan de ploeg van Peter Bosz gekoppeld worden aan één van de nummers twee uit de Europa League. Manchester United en Villarreal lijken op papier de sterkste tegenstanders. Daarnaast zijn Olympiakos, Anderlecht, Astra Giurgiu, Racing Genk, AA Gent, FC Krasnodar, PAOK, Hapoel Beer Sheva mogelijke opponenten.

AZ moet rekening houden met een zware loting. Uit de Champions League kunnen Olympique Lyon en FC Kopenhagen Besiktas of Tottenham Hotspur geloot worden. Fenerbahçe, APOEL Nicosia, Saint-Etienne, AS Roma, Athletic Bilbao, Shakhtar Donetsk, Schalke 04, Fiorentina, Sparta Praag en Osmanlispor zijn de tegenstanders uit de Europa League die voor AZ uit de koker kunnen rollen. In deze ronde kunnen clubs uit hetzelfde land elkaar niet loten. Racing Genk en Athletic Bilbao kunnen nog van positie ruilen omdat het duel tussen Genk en Sassuolo pas vrijdag plaatsvindt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen