'Salarisplafond PSV doorbroken; achttal verdiende meer'

13 december 2016, 07:57   Bijgewerkt: 13 december 2016, 08:53

In 2011 stelde PSV een salarisplafond in, met als vaste regel dat spelers bij de Nederlandse topclub niet meer dan één miljoen euro per jaar konden verdienen in Eindhoven. Nu, vijf jaar later, blijkt de regerend kampioen die regel geregeld links heeft laten liggen en dat een groep spelers een hoger salaris heeft ontvangen. Dat bericht NRC op basis van documenten van Football Leaks.

Dat PSV in 2011 het salarisplafond aankondigde, was belangrijk. De gemeente Eindhoven kocht in dat jaar namelijk de grond onder het stadion en het trainingscomplex voor ruim 48 miljoen van PSV, waardoor de club in staat was haar schulden te herfinancieren. Daar tegenover stond wel dat PSV een salarisplafond zou invoeren, en zo geschiedde. Toenmalig directeur Tiny Sanders kondigde aan dat het plafond alleen voor 'exceptionele uitzonderingen' zou worden doorbroken.

De afgelopen jaren is PSV creatief omgesprongen met die regel, zo weet het NRC te melden. De spelers in Eindhoven verdienen geregeld meer dan het in 2011 afgesproken maximum en dat regelt de club op een creatieve manier. Door middel van tekengeld of een kampioensbonus probeert de club de regel van 2011 te omzeilen.

Zeker zou zijn dat acht spelers, te weten Adam Maher, Luciano Narsingh, Stijn Schaars, Luuk de Jong, Maxime Lestienne, Gastón Pereiro, Héctor Moreno en Andrés Guardado, meer dan een miljoen hebben verdiend. Vermoedelijk behoren ook Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum tot die groep.

"PSV is een transparante club", reageert algemeen directeur Toon Gerbrands. "De analyse van NRC is een onvolledige interpretatie van enkele feiten. Maar wij willen en kunnen niet ingaan op details vanwege de in contracten vastgelegde geheimhouding."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen