Anderlecht behoudt de aansluiting met zege op Gent

22 december 2016, 22:27

Dankzij een 2-3 uitzege op bezoek bij KAA Gent heeft RSC Anderlecht de koppositie weer in zicht. Lukasz Teodorczyk was de grote man bij de bezoekers, met twee treffers. Gent speelde bijna een uur met een man minder na een rode kaart voor Anderson Esiti.

Anderlecht begon aardig, maar al snel nam AA Gent het initiatief over. Eerst werd een poging van Jérémy Perbet onder de lat vandaan geranseld en niet veel later trof Moses Simon de lat. De openingstreffer bleek echter onvermijdelijk. Danijel Milicevic schoot uiteindelijk via Bram Nuytinck de bal binnen. Luttele minuten later kopte Lukasz Teodorczyk echter alweer de 1-1 binnen uit een voorzet van Massimo Bruno. Niet lang erna kreeg Gent een nieuwe tegenslag te verwerken, toen Esiti hard doorging op Nuytinck en met rood mocht vertrekken. 

Zelfs met een man minder wist Gent nog de nodige kansen te creëren. Rami Gershon raakte zelfs de paal met zijn schot. Toch was het tien minuten na rust 'gewoon' weer Theodorczyk die scoorde en Anderlecht op voorsprong bracht. Hij profiteerde van een fout in de Gentse achterhoede. Een kwartier voor tijd besliste Alexandru Chipciu met een heerlijke knal vanaf de rand van het strafschopgebied de wedstrijd. Teodorczyk en Sofiane Hanni kregen nog kansen op meer, maar lieten dat na. In de slotfase maakte Danijel Milicevic vanaf de strafschopstip nog de 2-3, maar het mocht niet baten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen