Koeman legt keuze uit: "Het zorgt voor meer rust achterin"

29 december 2016, 20:23

Ronald Koeman leidt vrijdag voor de laatste keer dit kalenderjaar Everton, maar ongeacht het resultaat van het duel met hekkensluiter Hull City kan hij al tevreden over de eerste seizoenshelft zijn. Bovendien is het vertrouwen groot na de 0-2 zege op kampioen Leicester City.

Tijdens die wedstrijd koos de manager ervoor om met drie verdedigers te spelen. "De spelers kenden die tacktiek al, we hebben hem eerder tegen Tottenham Hotspur gebruikt. Ik prefereer die formatie als we tegen een team met twee aanvallers spelen, zoals Leicester", zo legt hij uit de clubwebsite. "Het zorgt voor wat meer rust in het team en meer zekerheid aan de bal achterin."

Middenvelder Gareth Barry genoot van de manier waarop Everton Leicester steeds een stap voorbleef tijdens de wedstrijd. "Zij veranderden hun tactiek en voerden een paar wissels door, waarna wij ons direct aanpasten en met vier achterin gingen spelen. Daarna maakten ze opnieuw een paar wijzigingen, maar wij pasten ons heel makkelijk aan. Dat was goed om te zien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen