Van Basten: "Chinees AC Milan zit me niet lekker"

19 januari 2017, 10:02

Marco van Basten is er niet blij mee dat AC Milan in Chinese handen gaat komen. De voormalige spits van de Rossoneri vindt dat de club Italiaans moet blijven. Stadsrivaal Internazionale werd onlangs al overgenomen door een partij uit China.

"Chinese eigenaren voor Inter en Milan, daar kan ik me niets bij voorstellen. Twee van zulke historische clubs moeten Italiaans blijven. Het draait niet alleen om historie, om Silvio Berlusconi of Massimo Moratti (de vorige eigenaren van respectievelijk Milan en Inter, red.), maar ook om passie en dat is niet in geld uit te drukken. Nee, een Chinees Milan zit me niet lekker", aldus Van Basten in gesprek met de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Van Basten speelde van 1987 tot en met 1995 voor AC Milan, in die tijd was de Serie A nog de beste competitie ter wereld. Anno 2016 is de Italiaanse competitie achterop geraakt bij de Engelse, Spaanse en Duitse liga. "Waar het mis is gegaan? Er werd te veel aan geld gedacht. Jullie deden alles voor de televisiekijkers en niet voor de fans. Dat is hetzelfde als dat je alleen maar denkt aan vandaag en niet aan morgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen