Gerbrands laakt teksten vanuit KNVB: "Een foute actie"

3 april 2017, 11:18   Bijgewerkt: 3 april 2017, 12:51

Er is discussie ontstaan over de speeldatum van de kraker tussen PSV en Ajax. Momenteel staat dit duel nog voor zondag 23 april op de planning, maar als het aan Ajax ligt dan wordt de wedstrijd vanwege de Europese inspanning verschoven. De KNVB heeft aangegeven dat dit bespreekbaar is, maar dat is tegen het zere been van PSV.

Ajax-coach Peter Bosz heeft aangegeven dat hij graag zou zijn dat het uitduel met PSV een dag later gespeeld wordt, op maandag 24 april dus. Dat is volgens de KNVB wel een optie, zo laat een woordvoerder weten aan De Telegraaf. "Wat ons betreft is dat altijd bespreekbaar. Alleen zijn daar meerdere partijen bij betrokken. Ook PSV, de lokale overheid van Eindhoven en de zendgemachtigde hebben daar een stem in. Als tot zoiets wordt besloten, dan moet dat in goed overleg met alle partijen gebeuren. Er is in eerste instantie natuurlijk een planning neergelegd waarmee alle betrokkenen hebben ingestemd. Overigens hebben we tot op heden van Ajax geen verzoek binnengekregen voor een verplaatsing van PSV-Ajax", aldus een woordvoerder van de bond.

Toon Gerbrands, de algemeen directeur van PSV, heeft bij PSV TV meteen gereageerd op deze uitspraken. "Peter Bosz heeft geopperd dat de wedstrijd PSV-Ajax naar maandag verplaatst wordt. Dat zie je wel vaker, dat trainers dat roepen, maar volgens mij zijn de spelregels duidelijk. In het programma staat altijd een sterretje bij de wedstrijden. 'Als iemand European League speelt, dan wordt de wedstrijd van zaterdag naar zondag verplaatst', daar staat dat sterretje voor. Dat is van te voren bij iedereen bekend en daar houdt iedereen dan ook rekening mee."

"Nu wordt er van te voren gespeculeerd dat de wedstrijd misschien naar maandag verplaatst moet worden", vervolgt Gerbrands. "Wat hierin pijnlijk is, is dat de KNVB roept dat het voor hun wel een optie is. Maar ze hebben met ons geen overleg gehad. En justitie en de gemeente hebben er ook nog mee te maken. Ze vegen hun eigen straatje schoon en proberen de bal bij ons neer te leggen. Het past niet, de spelregels zijn helder. Het is een foute actie van de KNVB."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen