Veerman wil naar Utrecht: "Kans wil ik niet laten schieten"

31 juli 2017, 13:20

Henk Veerman krabt wegens een gebrek aan speeltijd al een tijdje achter zijn oren bij sc Heerenveen en zinspeelt, nadat hij te horen heeft gekregen dat Reza Ghoochannejhad weer de voorkeur zal krijgen in de spits, op een vertrek uit Friesland. Een overstap naar FC Utrecht heeft zich aangediend als kans en deze wil Veerman niet laten lopen.

Dat zegt de boomlange spits in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Utrecht is al een dag of drie in onderhandeling met Heerenveen en wil eruit komen. Ik ben de eerste keus. Dit is voor mij een geweldige mogelijkheid die langskomt. Komen de clubs er niet uit, dan schakelt Utrecht naar Tomas Necid", geeft Veerman aan. Het is duidelijk dat de spits veel vertrouwen voelt vanuit de club uit de Domstad. "Vertrouwen dat ik bij Heerenveen mis. De trainer kiest weer voor Reza Ghoochannejhad in de basis, weet ik sinds kort. Dat betekent dat ik opnieuw wisselspeler word. Ik heb gevraagd of de club wil meewerken aan een vertrek."

Veerman speelt al 2,5 jaar in Heerenveen, maar kreeg nooit een vaste basisplek nadat hij van FC Volendam overkwam. "Ik hoop dat Heerenveen aan het menselijke aspect wil denken. Bij 80 procent van de transfers is de gunfactor van groot belang", aldus de populaire Veerman, die het voor de fans jammer vindt als hij weggaat. "Ik vind het ook jammer om te gaan. Maar de kans om met Utrecht in de Europa League te spelen, mogelijk donderdag al tegen Lech Poznan, wil ik gewoon niet laten schieten."

Utrecht zoekt naar een vervanger voor Simon Makienok, de zomeraanwinst die een zware knieblessure opgelopen heeft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen