Excelsior en Heerenveen staan voor dubbele confrontatie

15 september 2017, 15:17

Excelsior en sc Heerenveen nemen het zaterdagavond in Rotterdam tegen elkaar op en staan vervolgens woensdagavond weer tegenover elkaar, in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB Beker. Het zijn na vier speelronden de nummers dertien en zeven van de Eredivisie. Excelsior is na de 0-3 tegen Vitesse uit op eerherstel, terwijl Heerenveen juist de lijn van de 2-0 zege op PSV wil doortrekken.

Van der Gaag prijst Heerenveen

Excelsior-coach Mitchell van der Gaag heeft tegen de Friezen weer de beschikking over Mike van Duinen, die weer een week met de groep getraind heeft. Alessandro Damen en Stanley Elbers zijn nog geblesseerd, terwijl Anouar Hadouir zijn laatste duel schorsing uitzit. Ondanks de steeds fitter wordende selectie verwacht Van der Gaag een lastige pot, zo zegt hij op de clubwebsite. "Heerenveen is nu vol vertrouwen en terecht. Dumfries (Denzel, red.) heeft daar natuurlijk een groot aandeel in, maar hij is onderdeel van een groep. SC Heerenveen heeft een prima ploeg, die goed kan voetballen. De individuele kwaliteiten en die van het team komen er nu uit."

Het moge duidelijk zijn dat Van der Gaag positief is over Heerenveen. "Ze hebben een technische staf en spelers als Stijn Schaars die weten wat er gevraagd wordt. Wij gaan uit van onszelf en de dingen die we moeten doen om een goed resultaat te halen. Dat is weer een mooie uitdaging. We hebben Vitesse, Heerenveen en AZ achter elkaar, een aardige reeks. Vorig jaar haalden we daar inderdaad punten tegen, maar dat was vorig jaar. Dat zegt nu niets meer", weet de trainer, die in maart nog met 4-1 won van de Friezen.

Streppel wil PSV-vorm vasthouden

Aan de zijde van Heerenveen ontbreekt alleen Warner Hahn in Kralingen, de plek waar de geblesseerde goalie vorig seizoen nog keepte. Jurgen Streppel zag diens vervanger Martin Hansen uitstekend keepen tegen PSV, dat knap afgebluft werd in Friesland. Streppel hoopt dat zijn ploeg tegen Excelsior net zo energiek zal spelen. "Het is een totaal andere wedstrijd. PSV was mooi, maar het is voor ons nu de uitdaging om met dezelfde schwung tegen Excelsior te spelen. We moeten deze vorm zo lang mogelijk vasthouden", zegt Streppel op de clubwebsite.

"Excelsior is een lastige tegenstander en iedere wedstrijd is anders. Dat klinkt misschien als een cliché, maar is wel de praktijk", voegt Streppel toe. Uitkijken naar het bekerduel van woensdag heeft volgens hem nog geen zin. "Eerst zaterdag maar afwachten, iedere wedstrijd is namelijk van invloed op de volgende. Pas als dat resultaat bekend is kunnen we over de wedstrijd van woensdag na gaan denken."

Daar is collega Van der Gaag het overigens mee eens: "We leven altijd puur toe naar de eerstvolgende wedstrijd. We kijken niet naar de wedstrijd daarna en nu dus ook niet. Morgen is op dit moment de belangrijkste wedstrijd.''

[photo,105230,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen