Jenner schenkt AZ kostbaar punt in UEFA Cup

Ger
29 november 2006, 22:46

Door een gelijkspel tegen Slovan Liberec heeft AZ de volgende ronde van het toernooi om de UEFA Cup bereikt. De Alkmaarders maakten tot twee keer toe een achterstand ongedaan. Invaller Julian Jenner werd vlak voor tijd de gevierde man door de 2-2 te scoren. Doelman Khalid Sinouh viel nog voor rust uit met een kuitblessure.

"Wij willen als eerste in de groep eindigen", liet Louis van Gaal optekenen in de aanloop naar de confrontatie met Slovan Liberec. De AZ-trainer weigerde zich vooraf tevreden te stellen met een gelijkspel, hoewel dat resultaat zou volstaan om door te bekeren in de UEFA Cup. "In de volgende ronde krijgen we als groepswinnaar een minder sterke tegenstander. We moeten winnen."

Tegen de teruggetrokken Tsjechen creëerde AZ vanaf het eerste fluitsignaal een veldoverwicht. De nummer twee van de eredivisie kon de overmacht echter niet omzetten in uitgespeelde kansen. Dembele en Koevermans werden door het AZ-middenveld nauwelijks gevonden. Slechts via afstandschoten en stilstaande situaties werd Slovan-doelman Cech op de proef gesteld.

Halverwege de eerste helft incasseerde AZ een verrassende tegengoal. Uit een hoekschop knikte Zapotocny de bal ongehinderd langs doelman Khalid Sinouh. De Alkmaarders hielden vervolgens het baltempo te laag, waardoor de gelijkmaker voor de pauze niet in zicht kwam. Een aantal AZ-spelers, waaronder Gretar Steinsson en Joey Gudjonsson, toonde zich bovendien slordig in balbezit.

De thuisploeg had direct na rust geluk dat Slovan Liberec de voorsprong niet verdubbelde. Een inzet van Blazek verdween op miraculeuze wijze via de benen van Bulters naast de paal. Met Julian Jenner voor Koevermans kwam AZ vervolgens terug in de wedstrijd. In de 69e minuut was Steinsson verantwoordelijk voor de 1-1. De IJslandse rechtsback werkte een vrije trap van Stijn Schaars met het hoofd doeltreffend af.

Na de gelijkmaker ontstond er meer ruimte voor AZ. Het tempo ging omhoog en de Alkmaarders kwamen via Schaars bijna aan de leiding. De Oranje-international kopte een voorzet van de uitstekend ingevallen Jenner op de lat. Zeven minuten voor tijd schonk Jenner een uitstekende kans aan Maarten Martens. De Belgische middenvelder werkte de bal echter naast het doel.

Het 2-2 gelijkspel was weliswaar niet het resultaat waar Van Gaal zijn zinnen op had gezet, maar de Alkmaarders plaatsten zich wel voor de volgende ronde. Met AZ is ook Sevilla zeker van een vervolg in het toernooi. De Spaanse ploeg won met 4-0 bij Grasshoppers. In het laatste, onderlinge duel spelen AZ en Sevilla om groepswinst. Slovan Liberec maakt samen met Sporting Braga kans op het laatste ticket voor de knock out-fase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen