Willem II schorst Redan tot nader orde

24 januari 2007, 18:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Iwan Redan kan met onmiddelijke ingang op zoek naar een nieuwe club. De spits is door de clubleiding van Willem II voor onbepaalde tijd op non-actief gezet. Directe aanleiding is de kopstoot die Redan dinsdag, in het bekerduel met De Graafschap (4-2), uitdeelde aan teamgenoot Kristof Imschoot.

Redan raakte Imschoot met een kopstoot, waaraan de Belg een hoofdwond overhield. Trainer Dennis van Wijk deed na afgelopen van het duel hard zijn best om het voorval te relativeren, maar het lijkt er op dat Redan met zijn actie alle fatsoensnormen bij Willem II doorbroken heeft. De spits is tot nader orde geschorst.

Iwan Redan

Iwan Redan

Op de website van Willem II toont Redan berouw. "Hierbij bied ik mijn oprechte verontschuldigingen aan voor mijn gedrag ten opzichte van mijn ploeggenoot Kristof Imschoot tijdens de wedstrijd Willem II - De Graafschap. Ik bied deze verontschuldigingen aan aan Kristof, mijn medespelers, de staf, het bestuur, de supporters en de sponsors van Willem II. Vanochtend heb ik afstand gedaan van de aanvoerdersband van Willem II. Ik zal van de club vernemen wat de verdere sancties zullen zijn", aldus de spits.

Overigens maakt ook de KNVB werk van het incident. De bond is een onderzoek gestart naar de kopstoot van Redan, die mogelijk geschorst wordt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen