'FC Groningen wil Euroborg verdubbelen'

Ger
17 februari 2007, 00:31   Bijgewerkt: 17 februari 2007, 00:41

FC Groningen aast volgens het Dagblad van het Noorden op een spectaculaire uitbreiding van de Euroborg. De club uit de Martinistad zou een verdubbeling van de huidige capaciteit willen realiseren, waardoor het stadion liefst 40.000 toeschouwers kan ontvangen.

"We zitten nu al aan de grenzen van onze groei. De wachtlijsten voor zowel de gewone toeschouwers als voor sponsors worden al maar langer en langer", aldus algemeen directeur Hans Nijland. Mocht een forse uitbreiding niet mogelijk blijken, dan zinspeelt FC Groningen op een vertrek uit de Euroborg. De noordelingen verhuisden amper een jaar geleden naar het nieuwe onderkomen.

Inmiddels heeft FC Groningen al aangedrongen op een haalbaarheidsonderzoek. Nijland: "Wij gaan voor een onafhankelijk onderzoek zonder mitsen en maren vooraf, dus met een onbevooroordeelde insteek." De uitbreiding naar 40.000 stoeltjes is volgens Nijland nodig om op lange termijn een voorname rol in de Eredivisie te blijven spelen. In een Euroborg met de huidige capaciteit is dat volgens hem onmogelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen