Braamhaar voelde zich net Dirk Kuyt

12 februari 2008, 10:40   Bijgewerkt: 12 februari 2008, 10:46

Eric Braamhaar is sinds enkele weken weer terug in de Eredivisie. De arbiter nam even afstand van het betaald voetbal toen bleek dat hij niet tot het scheidsrechterskorps voor het EK behoorde, maar heeft zijn vizier inmiddels volledig gericht op het WK van 2010, zo heeft hij dinsdag laten weten in De Telegraaf.

Braamhaar was, naast Pieter Vink, één van de twee Nederlandse kandidaat-scheidsrechters voor het Europees kampioenschap. De keuze van de UEFA viel uiteindelijk op Vink, waardoor Braamhaar buiten de boot viel. Dat was een domper, zegt Braamhaar. "Je bent er toch twee jaar mee bezig en als je dan zo'n telefoontje krijgt met de mededeling 'Eric, je bent er niet bij', dan is het wel even slikken."

"Je kunt het vergelijken met Dirk Kuyt: al jaren aanwezig in Oranje, maar hij dreigt nu voor het EK buiten de boot te vallen", zegt de leidsman, die vervolgens op eigen verzoek even afstand nam van het vak. "Ik heb de scheidsrechterscommissie verzocht om mij een paar wedstrijden niet op te stellen. Ik wilde eerst alles even een plaats geven. Je doet het toch allemaal voor zulke toernooien."

"Maar na de winterstop heb ik gewoon weer de draad opgepakt. In mijn achterhoofd heb ik nu het WK 2010 in Zuid-Afrika zitten. Dat is voor mij de volgende uitdaging. En wat leeftijd betreft kan het nog net. Ik wil er alles uithalen wat er in zit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen