Ajax wordt met de grond gelijk gemaakt en krijgt John van den Brom en Alex Pastoor getipt

13 mei 2024, 14:56
Foto: © Imago

Voetbal International-journalist Geert-Jan Jakobs begrijpt niets van de keuze van Ajax om bij Francesco Farioli uit te komen als belangrijkste kandidaat om John van 't Schip op te volgen. De verslaggever vindt het een onlogische keuze van de Amsterdammers en pleit voor de komst van een coach met gezag.

"Je moet nu een trainer hebben die gezag heeft, die autoriteit heeft en niet met een 35-jarige tactiekblogger die in een competitie komt die hij niet kent en bij een club komt die dat niet kent", trapt Jakobs af in een video-item van Voetbal International. De journalist is uiterst kritisch op de uitkomst van de trainerszoektocht van technisch directeur Alex Kroes. "Ik vind het een heel vreemde keuze. Je moet op dit moment bij Ajax toch een trainer halen die zijn sporen heeft verdiend en vaker met dit bijltje gehakt heeft. Ze liggen niet voor het oprapen, maar ik vind dit wel het andere uiterste. Je moet proberen om de gok zo klein mogelijk te maken", geeft Jakobs aan.

Artikel gaat verder onder video

Als voorbeeld haalt de verslaggever twee Nederlandse coaches aan: "Zelfs Alex Pastoor zou ik een logischere keuze vinden dan deze jonge man, of John van den Brom. Dat zou ik minder vreemd vinden dan Farioli. Ik snap het niet", geeft Jakobs opnieuw aan. Hij vindt het een te grote gok van Ajax op met Farioli in zee te gaan en had liever gezien dat de Amsterdammers waren uitgekomen bij een trainer met gezag, waarvan men direct had geweten dat hij gezichten dezelfde kant op kan krijgen binnen de Ajax-selectie.

Dat is nodig, omdat er onvrede heerst. Zo heeft Jordan Henderson zich onlangs kritisch uitgelaten over een gebrek aan topsportcultuur binnen de club. Jakobs ziet ook in Schotland een trainer die met zijn ervaring geschikt zou zijn om aan de slag te gaan in Amsterdam: "Ik heb ooit Brendan Rodgers geïnterviewd. Dat is een man die helemaal idolaat is van Johan Cruijff, in de Premier League honderden wedstrijden heeft gecoacht. Zo'n man zou ik dan veel beter vinden dan deze nieuwkomer in het vak, die in Turkije bij twee clubjes heeft gewerkt en bij OGC Nice het een jaar aardig doet."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez: 'Opvallend en gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

Kenneth Perez is verrast. "Ik vind het wel opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Misschien Farioli niet, maar beste mensen een John van den Brom en een Alex Pastoor dat kan toch niet, dat is toch pure armoe voor een club als Ajax ? Laat Ajax het zelf beslissen en het is de verantwoordelijkheid van Ajax zelf als het met Farioli mislukt is. Behalve Farioli zijn er genoeg coaches die wel eventueel voor Ajax in aanmerking zouden kunnen komen, zoals uit Duitsland of Scandinavië, Spanje, Italië, Portugal bijvoorbeeld. Met Van den Brom of Pastoor blijft Ajax op het niveau van Steijn hangen en dat weten wij het nu wel. Nogmaals, een goede coach kan niet alleen Ajax vooruit brengen, een verbeterde selectie is daar ook bij nodig. Een Brendan Rogers is nu nog met zijn Schotse club bezig, hij is niet beschikbaar en ondanks zijn bewondering voor Cruijff blijft hij aan het Britse voetbal gehecht en die Britse instelling hebben in Nederland spelende voetballers niet.

Brigges
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Er is niks mis met Steijn, met de Ajax leiding en die waardeloze spelers des te meer.

Storm
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Nee er is niks mis met Steijn. Geen goed contact met de spelersgroep, raar en foutief wisselbeleid, domme en vreemde uitspraken in interviews, nauwelijks tactisch vermogen en een gebrek aan spelinzicht. Genoeg zo?

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Brigges, in elk geval vind ik Steijn geen trainer voor Ajax, met alle respect.

dilima1966
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Geert-Jan Jakobs heeft een zonne steekt op gelopen Alex Pastoor en John van den Brom daar schiet ajax weinig mee op als alle voorganger die zijn geweest

CG
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Toch blijf ik zeggen dat alles gericht moet worden met de terugkomst van alleen Erik ten Hag !!!

Kramer
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Wie zegt dit? Wie is die vent? 😂

Jos Ligthart
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Kan die man niet vertrekken wat een onzinneg voorstel maar dat zijn wij wel gewend van v.i

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

John van den Brom was al een belediging voor de Ajax-supporter toen hij als speler overkwam van Vitesse in de jaren ‘90. Over Pastoor wil ik het al helemaal niet hebben. Maar het is een lastige klus. Ben in ieder geval blij dat het niet Potter is geworden.

Blackie
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

trainers met gezag!! er loopt er nog eentje rond zonder club ene Jose mourinho, kan dit klusje wel klaren.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Of koning Louis zelf natuurlijk !

Storm
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

John van de Brom en Alex Pastoor. Nou wat een fantastische adviezen. Blijkbaar zijn mensen nogal uit hun huisje omdat Ajax een trainer in het vizier heeft waar het journaille en de tv-roeptoeteraars het niet mee eens zijn. En natuurlijk weten die mensen vanachter een bureautje precies wat de club nodig heeft. Wat een bullshit. Zoals ik al zei: afkammen voordat er iemand is. We wachten op het volgende orakel die er weer een mening over heeft. Who's next? Henk Spaan? Willempje van Hanegem? Pfffff...

0laf
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Alex Pastoor weet wat het is om een cub in de eredivisie te houden. Ik zeg doen.

Storm
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Haal um maar fijn bij je eigen clubje.

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Humorloze trut

Storm
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Miezerig mannetje.

thetruth
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hij Jakobs, waar was het ook alweer dat van de Brom op de tafel stond te zingen of was het sissen ?????

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

ADO schandalig toen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen