Van der Wiel wil opvolger Heitinga worden

17 juli 2008, 13:25   Bijgewerkt: 17 juli 2008, 13:31

Na een jaar vol blessures, onzekerheid en mentale problemen, hoopt Gregory van der Wiel dit seizoen definitief door te breken in de hoofdmacht van Ajax. De pas 20-jarige verdediger is na driekwart jaar revalideren eindelijk volledig hersteld van een ernstige knieblessure en wil onder de nieuwe coach Marco van Basten de volgende stap zetten in zijn ontwikkeling. "Ik wil een vaste basisplaats."

Van der Wiel weet het nog heel goed: "Het was 11 november, we speelden met Ajax een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Ik ging een duel aan met Michael Mols en ineens ging het fout", vertelt de jonge verdediger, die driekwart jaar eerder zijn debuut gemaakt had in het eerste elftal van de Amsterdamse club.

"Soms kon ik het revalideren mentaal niet opbrengen", blikt Van der Wiel terug op deze zware periode. "Ik was chagrijnig, had nergens zin in en irriteerde me aan van alles. Op een gegeven moment stuurde Ajax me ook een paar weken weg, op vakantie. Op die manier kon ik mijn hoofd een beetje leeg maken."

Gregory van der Wiel

Gregory van der Wiel

Van der Wiel maakt er geen geheim van dat hij hoge verwachtingen heeft voor komend seizoen. "Ik wil definitief doorbreken en een vaste basisplaats veroveren", stelt hij. "Of ik idolen heb, of verdedigers waarmee ik mezelf wil vergelijken? Niet echt. Alleen John Heitinga. Zoals hij speelt is echt geweldig. Hij is niet alleen verdedigend sterk, maar ook in het positiespel en in zijn beleving. Hij nam de ploeg vorig seizoen echt vaak op sleeptouw. Van hem heb ik enorm veel geleerd. Of ik nu zijn opvolger kan worden bij Ajax? Dat zou heel mooi zijn. Laten we het hopen."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen