De Cler en Verbeek praten problemen uit

27 oktober 2008, 22:20   Bijgewerkt: 27 oktober 2008, 22:26

De kou is weer uit de lucht tussen Tim de Cler en Gertjan Verbeek. De linksback reageerde zondag woedend toen hij in de slotfase van het duel met SC Heerenveen naar de kant gehaald werd, maar bood daarvoor maandag zijn excuses aan.

Voor Verbeek is daarmee de kous af. De coach legde de linksback ook nog keurig uit waarom hij de wissel toepaste. "Ik wilde op het laatst één op één spelen en ik kon moeilijk Dwight Tiendalli, die ik er net in gebracht had, er weer uithalen. Dat begreep Tim een dag later ook wel. Als je een linkerspits brengt, is het niet zo raar om een linksback eruit te halen", tekent het AD op uit de mond van de coach.

Hoewel de wissel van De Cler dus tactische redenen had, geeft Feyenoord-coach Verbeek toe dat er ook sportieve motieven waren om de linksback te wisselen. "Als hij de sterren van de hemel had gespeeld en de ene mooie voorzet na de andere had gegeven, had ik hem natuurlijk niet gewisseld. Tim vindt zelf ook dat hij niet zijn niveau haalt. Dat vindt hij teleurstellend. Zijn reactie na de wissel duidt ook op een grote betrokkenheid. Hij had in de slotfase graag een bijdrage willen leveren."

Een boete krijgt De Cler voor zijn uitbarsting niet. "Waarom zou ik een boete moeten geven? Omdat andere trainers dat ook doen? Ik heb er geen last van gehad. Voor mij is het geen issue. Dat is het ook nooit geweest", besluit Verbeek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen