Nederlandse clubs figureren op eerste UEFA Cup-slotdag

17 december 2008, 13:00   Bijgewerkt: 17 december 2008, 13:09

Deze week vallen de laatste beslissingen in de groepsfase van het UEFA Cup. Vanavond spelen de teams in groepen E tot en met H de laatste wedstrijden, donderdag is het de beurt aan poules A, B, C en D. FCUpdate.nl blikt vooruit op de ontknopingen van vanavond, met bijrollen voor SC Heerenveen, Ajax en Feyenoord.

Groep E

Zeker van volgende ronde: VfL Wolfsburg, AC Milan, Sporting Braga

Zeker van uitschakeling: Portsmouth en SC Heerenveen

Voor SC Heerenveen wacht in Engeland een betekenisloze laatste groepswedstrijd tegen het eveneens uitgeschakelde Portsmouth. De Friezen wisten eerder in het toernooi tegen AC Milan (1-3), VfL Wolfsburg (1-5) en Sporting Braga (1-2) nauwelijks te imponeren en bezetten puntloos de laatste plaats in poule E. Coach Trond Sollied heeft de 19-jarige A-junior Harm Zeinstra als derde doelman bij de selectie gehaald vanwege de lichte blessure van eerste keus Kenny Steppe. Op Fratton Park zal Brian Vandenbussche vermoedelijk het Heerenveen-doel verdedigen. Danijel Pranjic (enkel) en Bonaventure Kalou (griep) maakten de vliegreis niet mee. In het andere groepsduel strijden Milan en Wolfsburg om de eerste plaats. De Rossoneri hebben voor eigen publiek een overwinning nodig om de nog foutloze Duitsers voorbij te steken in het klassement.

Groep F

Zeker van volgende ronde: Hamburger SV, Aston Villa en Ajax

Zeker van uitschakeling: MSK Zilina en Slavia Praag

Groep G

Zeker van volgende ronde: Saint-Etienne, Valencia

Zeker van uitschakeling: Rosenborg BK

Club Brugge heeft in Groep G alles in eigen hand. In een groep met Saint-Etienne, Valencia, FC Kopenhagen en Rosenborg BK blijven de Belgen tot dusver fier overeind. Sterker nog, Club verloor nog geen wedstrijd. Maar omdat het ook nog geen duel wist te winnen, staat de ploeg nu met drie punten uit drie wedstrijden op plaats drie in de groep, achter Saint-Etienne en Valencia. De Fransen en de Spanjaarden zijn al zeker van de volgende ronde, Club vecht vanavond in Brugge met Kopenhagen om het derde ticket voor de derde ronde. De Belgen hebben nu een punt voorsprong op de Denen, waardoor in eigen stadion een gelijkspel volstaat om door te bekeren. Saint-Etienne en Valencia strijden in Frankrijk om groepswinst.

Groep H

Zeker van volgende ronde: CSKA Moskou

Zeker van uitschakeling: Feyenoord

{image[262403][right-half][]}Zoeken naar lichtpunten. Daar draait het om voor Feyenoord, vanavond in de Kuip. Na kansloze nederlagen tegen Nancy (0-3), CSKA Moskou (1-3) en Deportivo la Coruna (0-3) is de ploeg van coach Gertjan Verbeek al kansloos voor Europese overwintering, maar na alle ellende van de afgelopen weken snakt heel Rotterdam naar een succesje. En hoe overbodig deze wedstrijd voor Feyenoord dan ook is, een zege op Lech Poznan kan wel weer voor een beetje optimisme zorgen. Maar winnen van Poznan is geen simpele opgave. De ploeg staat bovenaan in Polen en heeft bovendien nog drie punten nodig, om Europees te overwinteren. Daarbij komt nog eens dat Feyenoord verre van compleet is. Door de vele blessures vormen Dwight Tiendalli, Andre Bahia, Timothy Derijck en Kevin Wattamaleo de defensie. Of dat genoeg is om in Europees verband een succesje neer te zetten, valt te betwijfelen.

Donderdag volgt de voorbeschouwing op groepen A tot en met D van de UEFA Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen