FC Utrecht houdt FC Twente van tweede plaats af

1 februari 2009, 14:21   Bijgewerkt: 1 februari 2009, 16:35

FC Twente heeft een kans laten liggen beslag te leggen op de tweede plaats. In Enschede kwam de ploeg in een teleurstellend duel niet verder dan 0-0 tegen FC Utrecht. Daardoor hebben de Tukkers evenveel punten als Ajax, dat zaterdag verloor van Heerenveen. Het doelsaldo van de Amsterdammers is echter beter.

FC Twente wist vooraf dat het bij een zege de tweede plaats op de ranglijst kon overnemen en begon, met Eljero Elia weer in de basis ook goed aan het duel. Al na zes minuten kwam Marko Arnautovic alleen voor doelman Michel Vorm, maar de Oostenrijker leek zelf te schrikken van de kans en miste. Even later moest Vorm naar de grond om een schot van Arnautovic onschadelijk te maken. Daarna werd het spel van FC Twente snel een stuk slordiger, mede door het harde veld in Enschede. Bovendien stond de Utrechtse defensie goed gepositioneerd.

Na rust bleef FC Twente proberen tot het gebruikelijke combinatievoetbal te komen, maar daar slaagde het slechts zelden in. Kenneth Perez was uit een vrije trap dichtbij, maar Vorm tikte de bal uit de kruising. Een kwartier voor tijd liet Arnautovic de beste kans van de wedstrijd liggen, door na een steekpass van Perez vrij voor het doel slechts een rollertje te produceren. Invaller Theo Janssen kopte tien minuten voor tijd nog op de lat en Peter Wisgerhof en Blaise N'Kufo stuitten van dichtbij nog op Vorm.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen