Heracles Almelo en NEC spelen ook in Overijssel 1-1

7 februari 2009, 22:40   Bijgewerkt: 8 februari 2009, 10:17

Heracles Almelo en NEC hebben voor de tweede maal dit seizoen 1-1 gespeeld. De eerste ontmoeting in Nijmegen eindigde met dit resultaat na een late gelijkmaker van de Almeloërs. Zaterdagavond verliep de ontmoeting in Overijssel vrijwel parallel aan die in Gelderland.

Tim Janssen zette NEC op slag van rust op een 0-1 voorsprong. Zeven minuten voor tijd passeerde Vojtech Schulmeister Gabor Babos en bezorgde Heracles zodoende toch nog een punt.

Een half uur lang leek het motto eerder niet verliezen dan proberen te winnen. De Almelors domineerden, maar werden niet gevaarlijk. Ze lieten het bij een serie onschuldige afstandschoten. Patrick Pothuizen stak de lont aan voor een interessant kwartiertje vuurwerk. Hij verspeelde knullig de bal aan Ricky van den Bergh. De Haagse 'nummer 10' van Heracles kreeg vrije doortocht, maar kwam met een slecht geplaatst schot tot eigen ontzetting niet voorbij doelman Gabor Babos.

schulmeister

De tweede voorbereidende actie van Bouaouzan, die ook nog een strafschop claimde maar eerder geel had verdiend, was hard en strak op Tim Janssen. Deze had in de blessuretijd van de eerste helft wel succes.

Heerkes besloot na een uur nog meer risico te nemen en gooide met Everton voor Remon de Vries een extra aanvaller in de strijd. Later kwam ook nog Dost voor Juha Hakola, de kersverse Finse international. Het verdiende punt was de thuisploeg gegund. Eerst kopte Milano Koenders nog een bal weg van de doellijn, tegen het schot van Schulmeister, vanuit de draai in de kruising, was geen remedie.