Van der Wiel: "Op alle fronten beter geworden"

18 februari 2009, 13:00

Ajax mag dan een mager jaar meemaken, maar Gregory van der Wiel zal het seizoen 2008/ 2009 niet snel vergeten. De verdediger veroverde onder Marco van Basten een vaste basisplek als rechtsback en schopte het bovendien tot international.

De laatste maanden is het hard gegaan, weet ook Van der Wiel zelf. "In de vorige wedstrijd tegen Feyenoord, vijf maanden geleden, stond ik verkeerd, dekte ik niet kort en verdedigde ik niet meedogenloos genoeg. Volgens mij ben ik sindsdien in alle opzichten beter en sterker geworden", zegt hij tegen Voetbal International

De rechtsback heeft dan ook geen klachten over coach Van Basten, die naar verluidt slecht zou communiceren. "Ik vind zijn uitleg altijd heel duidelijk. Ik heb natuurlijk ook makkelijk praten, ik sta tot nu toe vast op de rechtsbackpositie. Voor jongens die minder zekerheid over hun positie hebben of de Nederlandse taal niet zo goed spreken, ligt het misschien anders. Als zij baat hebben bij een andere manier van communiceren, is dat een goede zaak", aldus de éénmalig international.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen