Ajax spoelt kater weg met ruime zege bij NAC Breda

22 maart 2009, 16:35

Ajax heeft zich zondagmiddag in Noord-Brabant hersteld van de midweekse uitschakeling in de UEFA Cup tegen Olympique Marseille. Op bezoek bij NAC Breda zegevierden de Amsterdammers met 0-3 over de Bredanaars, door doelpunten van Thomas Vermaelen, Gregory van der Wiel en Luis Suarez.

In die fase kreeg NAC namelijk de beste kansen, maar de Brabanders hadden weinig geluk in de afronding. Vanuit een corner miste Kees Kwakman een kans op de 1-0, en ook Patrick Zwaanswijk trof in de rebound geen doel. Niet veel later raakte de geroutineerde verdediger de paal na een vrije trap van Nourdin Boukhari. Tussen deze kansen had ook Ajax een dot van een kans uit een vrije trap, maar Jelle ten Rouwelaar plukte een vrije trap van Luis Suarez fraai uit de hoek.

In de tweede helft probeerde NAC de gelijkmaker te forceren. Het was echter niet bij machte om de Amsterdamse laatste linie te passeren. Ook invallers Michiel Kramer en Matthew Amoah lukten dit niet, hoewel laatstgenoemde daar wel een prima kans voor had. Mocht de Ghanees raak hebben geschoten, dan zou zijn treffer overigens niet meer zijn geweest dan de aansluitingstreffer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen