Vandereycken: "Tactiek niet slecht, uitvoering wel"

Ger
1 april 2009, 11:18   Bijgewerkt: 1 april 2009, 11:35

Bondscoach René Vandereycken blijft optimistisch over zijn toekomst bij de nationale ploeg van België. De voormalig trainer van FC Twente zag de Rode Duivels zaterdag pijnlijk met 2-4 verliezen van Bosnië-Herzegovina. Om de kansen op een WK-ticket levend te houden, moet de return woensdag in een overwinning worden omgezet.

"Het was een mentale klap, maar ik heb de indruk dat de spelers zich goed hersteld hebben", zegt Vandereycken tegen Sporza. De bondscoach stelt dat hem weinig te verwijten valt. "De tactiek was niet slecht, de uitvoering wel. Ik heb nooit gevraagd om slechte hoge ballen te geven. Maar ik beschuldig niemand. De meeste trainers leggen de schuld bij de groep om zichzelf te beschermen."

Donderdag, na de wedstrijd in Bosnië, staat een vergadering van de Technische Commissie van de Belgische voetbalbond op het programma. De toekomst van de bondscoach zou daar besproken worden. "Die meeting is al een maand geleden naar die datum verschoven, ik denk zelfs op mijn verzoek", aldus Vandereycken. "Het is een normale nabespreking van de match en het zal niet specifiek over mij gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen