Everton-manager neemt het op voor Van der Meyde

27 maart 2006, 15:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Twee dagen na de ongelukkige invalbeurt van Andy van der Meyde in de derby tussen Liverpool en Everton, heeft Everton-manager David Moyes het opgenomen voor de Nederlandse aanvaller. Van der Meyde kreeg tegen Liverpool binnen tien minuten na zijn invalbeurt de rode kaart, omdat hij Xabi Alonso een elleboogstoot zou hebben gegeven.

Volgens Moyes was de rode kaart ongepast. "Iedereen met verstand van voetbal weet dat je je armen moet gebruiken bij een luchtduel om hoger te komen. Vanuit een andere hoek kan het lijken alsof een speler een elleboogstoot wil geven en blijkbaar heeft de scheidsrechter de situatie vanuit die hoek bekeken. Maar iedereen die Andy van der Meyde kent, weet dat dat niet zijn manier van spelen is", aldus de manager.

Van der Meyde is door de rode kaart automatisch voor drie wedstrijden geschorst. Voor de ex-Ajacied, die pas sinds kort weer kan voetballen na langdurig blessureleed, is dit een forse tegenslag. Tijdens het EK, twee jaar geleden, begon Van der Meyde het toernooi nog als basisspeler. Inmiddels lijkt hij volledig buiten beeld bij Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen