Tien Utrechters geen partij voor Ajax

28 februari 2010, 14:20   Bijgewerkt: 28 februari 2010, 15:13

Ajax heeft de druk op PSV en FC Twente weer enigszins opgevoerd. In de eigen ArenA won de formatie van trainer Martin Jol eenvoudig van FC Utrecht: 4-0. Ajax begon moeizaam, maar een rode kaart voor Jan Wuytens hielp de ploeg in het zadel.

De rode kaart van Jan Wuytens veranderde de wedstrijd volledig. Ruim een half uur lang was er helemaal niets aan de hand voor FC Utrecht, dat het in de ArenA zonder de eigen aanhang moest stellen. De Utrechtse fans werden vlak voor de wedstrijd teruggestuurd, omdat ze kwetsende liedjes zongen en daar, ondanks waarschuwingen van de politie, niet mee ophielden.

FC Utrecht had de boel goed onder controle, tot Wuytens ineens rond de middenlijn met een gestrekt been inkwam op tegenstander Siem de Jong. Scheidsrechter Eric Braamhaar trok direct rood en op die beslissing viel weinig aan te merken.

Dat zal Ajax verder een zorg zijn, want met de 1-0 had de ploeg precies wat het wilde. Na de zware uitwedstrijd bij Juventus had de ploeg, met een mannetje meer op het veld, na de pauze weinig moeite om het duel uit te spelen. Het enige punt van kritiek in deze fase van de wedstrijd was dat Ajax verzuimde om de partij snel op slot te gooien. Christian Eriksen, Siem de Jong en Luis Suarez kregen al in het eerste kwartier voor rust goede kansen om te scoren, maar de bal ging er niet in.

Amper twee minuten later was het alweer 3-0, door Luis Suarez. Het slotakkoord was vervolgens voor Rommedahl, die in de 88ste minuut de eindstand bepaalde op 4-0. Minpunt voor Ajax was nog wel de gele kaart die Suarez in de slotfase kreeg. De Uruguayaan ging onnodig fanatiek door op doelman Sinouh en mist nu de wedstrijd van volgende week tegen Sparta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen