Been: "Feyenoord gaat er gewoon vol voor"

Koen Freriks
18 april 2010, 12:21   Bijgewerkt: 18 april 2010, 12:43

Supporters die willen dat hun club verliest. Mario Been had het nog niet eerder meegemaakt. De trainer van Feyenoord keek dan ook raar op toen de fans vrijdag bij de ochtendtraining een verlies eisten van de spelers, alleen omdat aartsrivaal Ajax dan minder kans maakt op de landstitel. 

Feyenoord neemt het vandaag op tegen koploper FC Twente, dat slechts één punt voorsprong heeft op Ajax. En hoewel de Rotterdammers nog in de race zijn voor de vierde plaats, zien de fans hun club het liefst verliezen. "Maar wij doen daar niet aan mee", liet Been geen enkele ruimte voor twijfel. "Wij zijn sportmannen en gaan met maar één doel naar Enschede en dat is winnen."

Feyenoord is al wel geplaatst voor de Europa League, maar de vierde plaats biedt een groot voordeel. "Dat scheelt ons een voorronde Europa League, wat de kans op plaatsing voor de groepsfase groter maakt", zei Been. "Ik hoop dat de supporters daar ook aan denken."

De emoties van de Feyenoord-fans zorgen voor een 'vreemd' sentiment rondom de wedstrijd tegen Twente. "Want ik heb nog nooit meegemaakt dat een deel van de supporters wil dat we verliezen", aldus Been. "Maar wij gaan de vierde plaats met hand en tand verdedigen. Ik zou niet eens weten hoe we met de handrem erop moeten voetballen, we gaan er gewoon vol in. Het enige waar we voor moeten waken zijn directe rode kaarten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen