Oranje met bekende namen tegen Kameroen

Ger
22 juni 2010, 13:53   Bijgewerkt: 22 juni 2010, 15:29

Bert van Marwijk stuurt Oranje donderdag waarschijnlijk met een ongewijzigde basiself in het veld voor de laatste groepswedstrijd tegen Kameroen. De bondscoach tolereerde dinsdag geen pers bij de training. Hij oefende wel een partijspelletje, waarin de basisspelers van de duels met Denemarken (2-0) en Japan (1-0) opnieuw een team vormden.

Rafael van der Vaart leek hersteld van een lichte nekblessure. Hij beëindigde zondag nog voortijdig de training. Arjen Robben speelde net als Eljero Elia mee met de wisselspelers, die een geel hesje droegen. De sterspeler van Bayern München krijgt tegen Kameroen misschien als invaller zijn eerste speelminuten op het WK in Zuid-Afrika. Hij raakte tijdens de laatste oefeninterland in de aanloop naar het WK tegen Hongarije geblesseerd aan een hamstring.

Oranje heeft tegen Kameroen aan een punt voldoende voor de groepswinst. Van Marwijk kondigde zaterdag na de zege tegen Japan (1-0) al aan dat hij met zijn eerste keus aan de ontmoeting met de Afrikaanse tegenstander zou beginnen. Hij wil zijn basisspelers op het WK zo veel mogelijk met elkaar laten samenspelen. Marco van Basten, de voorganger van Van Marwijk, gunde zijn basisformatie twee jaar geleden op EURO 2008 in een soortgelijke situatie tegen Roemenië rust. Oranje verloor vervolgens de volgende wedstrijd tegen Rusland.

Gregory van der Wiel, Nigel de Jong en Robin van Persie dienen voorzichtig te spelen tegen Kameroen. Zij hebben een gele kaart op zak en zijn bij het incasseren van een nieuwe gele prent automatisch voor één wedstrijd geschorst.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen en Van Bronckhorst; Van Bommel en De Jong; Kuyt, Sneijder en Van der Vaart; Van Persie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen