Van Hooijdonk bezorgt Feyenoord punt

7 april 2006, 22:23

Door een doelpunt van invaller Pierre van Hooijdonk heeft Feyenoord voorkomen dat SC Heerenveen uitstekende zaken zou doen in de strijd om de vijfde plaats. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek leek in eigen stadion op weg naar een onverdiende 1-0 zege, wat zou betekenen dat de ploeg met stip zou stijgen naar de felbegeerde vijfde positie op de ranglijst. Met nog tien minuten op de klok voorkwam Van Hooijdonk dit Friese feestje. Zijn gelijkmaker zorgde er voor dat Heerenveen zevende blijft en dat Feyenoord voor de tweede keer in zes jaar weer eens een puntje pakte in het Abe Lenstra Stadion.

Ruim tien minuten voor rust kreeg Kuyt de grootste kans van de eerste helft. Na een verre uittrap van doelman Sherif Ekramy zette de international zijn tegenstander Michel Breuer slim weg, waarna hij de bal over doelman Vandenbussche in het Friese doel leek te lobben. Leek, want tot opluchting van de Friezen belandde de inzet van de Katwijker net naast het doel. Hierna kreeg ook Kalou nog een kans om de score te openen, maar ook hij was niet scherp genoeg in de afronding.

Deze treffer sloeg bij Feyenoord in als een bom. De ploeg, die de laatste weken sowieso al punt na punt laat liggen, oogde volledig van streek en slaagde er niet meer in om de thuisploeg haar wil op te leggen. Sterker nog, de beste kansen in de tweede helft waren voor Heerenveen. Zo kopte verdediger Hansson naast na een vrije trap van Bruggink en claimde Niklas Tarvajärvi een penalty nadat hij werd vastgehouden in het strafschopgebied van de Rotterdammers.