FC Twente wint JC Schaal na rood Suarez

31 juli 2010, 21:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor het eerst in de geschiedenis gaat de Johan Cruijff Schaal naar Enschede. Landskampioen FC Twente won zaterdag de traditionele openingwedstrijd tegen bekerwinnaar Ajax en bezorgde zichzelf, en de nieuwe trainer Michel Preud'homme, zo een fraai begin van het seizoen. Luuk de Jong maakte na een fout van Maarten Stekelenburg de winnende goal, Luis Suarez al voor rust van het veld gestuurd.

De rode kaart van Suarez was hét verhaal van deze editie van de Johan Cruijff Schaal. De aanvaller ging vlak voor rust wild door op tegenstander Cheik Tioté, die daarbij zomaar zijn been had kunnen breken. Gelukkig voor de Ivoriaan viel de schade mee, maar Suarez moest inrukken. Direct rood, wat hem waarschijnlijk op een schorsing voor de eerste competitieduels van dit seizoen komt te staan.

Via Theo Janssen (onderkant lat), weer De Jong (kopbal gered door Stekelenburg) en Bryan Ruiz (schot geblokt) was Twente voor rust nog een paar keer dicht bij een doelpunt, terwijl Ajax amper iets wist te creëren. Hyun Jun Suk stond in de punt van de aanval, maar liet weinig zien. Alleen Suarez was, twintig minuutjes voordat hij rood kreeg, een keer gevaarlijk. Zijn schot zeilde voorlangs het doel van Nikolay Mihaylov.

Elf Tukkers tegen tien Ajacieden zonder Suarez: FC Twente mocht de zege na rust niet meer uit handen geven. Dat gebeurde ook niet, maar de Tukkers konden het zichzelf wel verwijten dat het tot de laatste minuut spannend bleef. Echte kansen wist de ploeg van coach Michel Preud'homme niet meer te creëren, al kwam het defensief ook zelden in de problemen. FC Twente had de buit binnen en liet zich de vierde prijs uit de clubhistorie, na twee KNVB Bekers en een landstitel, niet meer ontnemen.

Ajax zal vooral moeten problemen om deze wedstrijd zo snel mogelijk te vergeten. Woensdag wacht de Champions League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki, een duel dat voor de club eigenlijk veel belangrijker is dat dit potje tegen FC Twente. Ajax, maar vooral ook Suarez, mogen dan op zoek naar sportieve revanche.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen