Van Marwijk: "Ga De Jong hier op aanspreken"

4 oktober 2010, 10:10   Bijgewerkt: 4 oktober 2010, 15:02

Nigel de Jong liet zich zondag opnieuw van zijn slechtste kant zien. Met een harde tackle schopte hij Hatem Ben Arfa in de competitiewedstrijd tegen Newcastle United (2-1 winst) een dubbele beenbreuk. Het Franse slachtoffer van De Jong is daardoor lange tijd uit de roulatie.

Het is niet de eerste keer dat De Jong zich misdraagt. In maart trapte hij Stuart Holden van de Verenigde Staten in een oefeninterland ook al een gebroken been. In de WK-finale tegen Spanje deed de international van Oranje dat nog eens dunnetjes over met een karatetrap op de borst van Xabi Alonso. Merkwaardig genoeg kreeg De Jong voor geen van deze horrortackles een rode kaart.

Ondanks deze forse overtredingen kan de speler van Manchester City nog altijd op een plek in de basis van het Nederlands elftal rekenen. Bondscoach Bert van Marwijk roept De Jong binnenkort in elk geval wel ter verantwoording voor zijn gedrag.

“Ik heb de beelden teruggezien”, zegt Van Marwijk tegen AD Sportwereld. “Het was een onnodige en wilde overtreding. Hij doet het volgens mij niet bewust, maar hij gaat er veel te hard in. Dat is jammer, vooral omdat hij het niet nodig heeft. Het gekke is wel dat de scheidsrechter er niet eens een gele kaart voor geeft. Kennelijk gelden er daar andere normen. Maar ik heb moeite met de manier waarop Nigel onnodig de grens opzoekt. Ik ga hem daar één dezer dagen eens op aanspreken.”

Bekijk hier de spijkerharde overtreding van De Jong op Ben Arfa

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen