Blokland: "Feyenoord heeft nog drie jaar nodig"

30 november 2010, 15:53   Bijgewerkt: 30 november 2010, 16:02

Over uiterlijk drie jaar, maar mogelijk eerder, is Feyenoord sportief en financieel weer waar het wil zijn. Dat zegt investeerder Pim Blokland in AD Sportwereld. "Voor elke tien miljoen euro die wij ophalen versnellen wij het proces met een jaar."

In de krant legt Blokland, die onlangs vele miljoenen in de club stak, uit hoe de vork in de steel zit. "Simpel gezegd hebben wij nu nog maximaal drie jaar nodig om er weer te staan. Maar we hopen voldoende geld op te halen om het nog veel sneller te bewerkstelligen. De hoge rentelasten lopen terug en dat geeft de club weer lucht."

{image[272515][right-half][]}Als Feyenoord financieel weer gezond is, hoopt Blokland ook sportief snel de aansluiting te kunnen vinden met teams als PSV, FC Twente en Ajax. "De jeugdopleiding staat als een huis, dat is echt pure kracht voor de club. We moeten ervoor blijven zorgen dat de hoofdmacht continu kan worden aangevuld met de grootste talenten", zegt de ondernemer, die duidelijk voor ogen heeft wat er aan schort bij Feyenoord. "De balans qua leeftijd is in deze selectie niet goed. We denken straks dat wij spelers kunnen aantrekken in het middensegment om de ploeg in balans te krijgen. Oude spelers zonder restwaarde, daar moeten wij niet meer aan beginnen. En de categorie Sulejmani en Suarez, daar hoeft Feyenoord niet aan te denken."

Belangrijk voor Feyenoord is dan wel dat de beste spelers, zoals Ron Vlaar, blijven. "Vlaar is zoals John de Wolf vroeger. Hij voelt zich Feyenoorder, is een echte aanvoerder. Wij hopen dat hij mee wil werken aan de wederopstanding van het elftal, net als Leroy Fer en Georginio Wijnaldum. Maar ik heb goede hoop dat Ron, Leroy en Georginio bij deze club willen blijven, want hier groeit weer iets", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen