Vijf vragen aan... Georginio Wijnaldum

13 december 2010, 12:42

Met zeven punten uit de laatste drie duels zit Feyenoord weer een beetje in de lift, maar dat betekent niet dat de sportieve zorgen in de Kuip verleden tijd zijn. Ook zondag tegen Excelsior was het spel vaak niet om aan te gluren. Het moet beter, vindt ook Georginio Wijnaldum. Zeker met de klassieker tegen Ajax voor de boeg.

Georginio, jullie wonnen in een moeizame partij met 1-0 van Excelsior. De punten zijn binnen, is dat de belangrijkste conclusie na zo'n wedstrijd?

“Laten we het daar maar op houden, ja. Dit zijn drie heel belangrijke punten. Maar we speelden inderdaad weer niet goed. Het was onrustig en we maakten het Excelsior te gemakkelijk. Er sloop wat angst in de ploeg, zeker in de slotfase. Vorige week tegen Willem II ging het natuurlijk in de slotfase fout en je merkte dat er een bepaalde angst was dat dit nu weer zou gebeuren. We durfden niet meer te voetballen.”

Ook voordat de slotfase aanbrak was het niet best. En dat terwijl de vroege 1-0 van Luc Castaignos toch voor rust zou kunnen zorgen. Hoe komt dat?

{image[274629][right-half][]}“Geen idee. Misschien heeft dat ook te maken met de positie op de ranglijst, daardoor staat veel druk op dit soort wedstrijden. Maar eigenlijk voetballen we al weken niet, dat klopt. Het lijkt wel alsof we te gretig zijn, we willen in een te hoog tempo spelen. Daardoor wordt ons spel slordig en komen we in de slotfase van wedstrijden kracht tekort. We kunnen de momenten waarop we even in een hoger of lager tempo moeten spelen, nog niet herkennen.”

Is het, gezien het spel dit seizoen, niet tijd om de doelstelling naar beneden bij te stellen? De druk neemt misschien wat af als jullie zeggen dat lijfsbehoud het enige doel is voor dit seizoen, in plaats van een plek in het linkerrijtje.

“Dat is niet nodig. Ons doel is een plek in het linkerrijtje en dat lijkt me nog steeds reëel. Bij een club als Feyenoord sta je altijd onder druk, dat neemt niet af als je de doelstelling bijstelt. Bovendien hebben we geen slecht team. We hebben alleen erg veel jonge spelers en moeten nog veel leren. Maar het linkerrijtje kan nog steeds, het gat naar een ploeg als FC Utrecht is maar zes punten. Dat valt te overzien.”

Zou jij, na deze moeilijke seizoenshelft, blij zijn als het straks winterstop is?

{image[274631][left-half][fan supporter kou muts]}“Zeker weten. Het lijkt me heerlijk om er even uit te zijn en aan andere dingen te denken. Dat merkte ik ook tijdens een tripje met Jong Oranje, een tijdje geleden. Het is goed om even in een andere omgeving te zijn, dat helpt echt in de situatie waar we in zitten.”

Voordat de winterstop aanbreekt hebben jullie nog één wedstrijd, de klassieker in de ArenA tegen Ajax. Ik kan me voorstellen dat jullie daar een beetje tegenop zien, gezien de resultaten van dit seizoen. Hoe zie jij dat?

“Ajax-uit is altijd mooi. Het is jammer dat onze supporters er weer niet bij kunnen zijn, maar een wedstrijd tegen Ajax blijft iets bijzonders. En we gaan gewoon voor een goed resultaat, dat lijkt me duidelijk. Anders kunnen we net zo goed niet gaan.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen