Makaay blijft tot 2008 bij Bayern München

24 april 2006, 10:42

Roy Makaay zal, volgens het toonaangevende Duitse sportblad Kicker, binnen afzienbare tijd zijn handtekening zetten onder een nieuw contract bij Bayern München. De spits heeft nog een verbintenis tot medio 2007, maar zal bijtekenen tot de zomer van 2008. 

Met het nieuws over de contractverlenging, en zijn twee doelpunten tegen FSV Mainz (2-2), kent Makaay toch nog een goed einde van een weekend dat zo teleurstellend begon. Vrijdag kreeg de spits immers te horen dat hij niet in de 33-koppige voorselectie van Marco van Basten zit voor het WK. De bondscoach geeft onder meer Jan Vennegoor of Hesselink en Klaas Jan Huntelaar de voorkeur boven Makaay, die al jarenlang aanvalsleider is van het in Duitsland ongenaakbare Bayern München.

"Ik heb het hier naar mijn zin en heb altijd gezegd dat ik graag langer in München wil blijven", zegt Makaay over zijn contractverlenging. Over zijn absentie in de voorselectie van Marco van Basten is hij nuchter. "Dat moet ik accepteren. Ik heb met mijn twee goals van afgelopen zondag ook niets willen bewijzen. Eerlijk gezegd houd ik me nog niet bezig met het WK en concentreer ik me volledig op het winnen van de titel en de beker met Bayern München."

In Kicker bevestigde Makaays zaakwaarnemer Rob Jansen het nieuws over het nieuwe contract. Bovendien benadrukte hij dat Mark van Bommel komende zomer sowieso niet naar Bayern München zal vertrekken. Volgens Jansen, de zaakwaarnemer van de Limburgse middenvelder, wil Van Bommel graag bij FC Barcelona blijven. In de Duitse media werd Van Bommel gezien als belangrijke kandidaat om Michael Ballack op te volgen als spelmaker van de Zuid-Duitse recordkampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen