Anderlecht pakt 28e landstitel

Ger
5 mei 2006, 22:35

Anderlecht heeft vrijdagavond voor de 28e keer beslag gelegd op de landstitel in België. De Brusselse club won de 34e en laatste wedstrijd thuis met 3-0 van Zulte-Waregem en kwam daarmee op zeventig punten, vijf meer dan concurrent Standard Luik.

Lamine Traoré maakte vijf minuten voor de pauze de eerste treffer voor de succesrijkste club in het Belgisch voetbal. Hannu Tihinen verdubbelde de score tien minuten na de thee. Frédéric Dindeleux van Waregem schoot kort daarna in eigen doel. 

Anderlecht nam afscheid van een van de iconen van de club, Pär Zetterberg (foto). De inmiddels 35-jarige Zweed kwam al in de jaren tachtig naar de Brusselse club. In 1993 en 1997 kreeg hij de Gouden Schoen. De wedstrijd tegen Waregem was de laatste in zijn lange carrière. 

Standard verloor vrijdag in eigen huis verrassend met 2-0 van AA Gent. De Luikse club behield wel de tweede plaats op de ranglijst. Die geeft recht op deelneming aan de voorronden van de Champions League.

Club Brugge eindigde op de derde plaats na een 3-0 overwinning tegen Racing Genk. Daarmee heeft Brugge een ticket binnen voor deelname aan de UEFA Cup. Gert Verheyen zette een punt achter zijn lange loopbaan bij Brugge.

La Louvière degradeert. Het verloor de laatste wedstrijd uit bij Westerlo met 2-1. Lierse won weliswaar met 1-0 van Roeselare, maar moet proberen in de hoogste klasse te blijven door een promotie-degradatiestrijd met drie clubs uit de tweede klasse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen