V/d Wiel: "Ajax voetbalt ook in moeilijke fases"

Koen Freriks
18 september 2011, 11:15

Gregory van der Wiel is positief over de ontwikkeling die Ajax doormaakt. Volgens de 23-jarige rechtsback zijn de Amsterdammers weer dominant op het veld. Mede daarom aast hij momenteel niet op een transfer. "Ik zit hier perfect."

Volgens Van der Wiel heeft Ajax in de jaren voor de landstitel van afgelopen seizoen onnodig veel punten laten liggen. "Het is geen toeval dat we jarenlang juist tegen kleinere clubs punten verspelen. Onbewust ga je dat soort duels anders aan dan tegen PSV of Twente", zegt hij voorafgaand aan de topper tegen PSV in Voetbal International.

"Het positieve van de laatste maanden is dat we gewoon blijven doorvoetballen, ook als het een fase moeizaam gaat", vervolgt Van der Wiel. "Vroeger grepen we dan terug op lange ballen naar voren, tegenwoordig blijven we net zo lang combineren tot de tegenstander op is. We komen meestal in de tweede helft pas echt goed op gang. Dan kan de tegenstander het allemaal niet meer belopen, terwijl wij doordrukken."

"Het groeiproces bij Ajax is mooi om mee te maken. Er zit kwaliteit en toekomst in deze groep, dat maakte het makkelijk om deze zomer gewoon in Amsterdam te blijven. Ik zit hier perfect. Bij Ajax ben ik opgegroeid, Amsterdam is mijn stad, mijn familie en vrienden wonen binnen één minuut lopen van mijn huis. Dat zijn belangrijke dingen, die laat je niet zomaar achter je."

Van der Wiel was vorig jaar na het WK dicht bij een transfer naar Bayern München. "Vorig jaar was Bayern München heel concreet, de clubs waren op zeker moment akkoord. Maar diep in mijn hart wilde ik niet. Achteraf ben ik blij dat het niet is doorgegaan. Bayern is een geweldig grote club, maar ik weet niet of Duitsland nou zo goed bij mij past. Ik ben vrij kritisch. De club moet top zijn, maar ik wil ook een prettige leefomgeving."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen