FC Groningen denkt aan uitbreiding Euroborg

Ger
6 mei 2006, 13:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel FC Groningen pas sinds januari in de Euroborg speelt, denkt de club al aan een uitbreiding van het splinternieuwe stadion. De Groningers onderzoeken een plan om 4.000 extra stoeltjes te plaatsen waardoor de capaciteit omhoog gaat naar 24.000 toeschouwers.

"Bouwkundig is het haalbaar", gaat Mulder verder. "Je kunt ook nog eens een extra rij stoelen in de eerste ring plaatsen. Alles bij elkaar opgeteld komt je op een maximum capaciteit van 24.000 toeschouwers." Mulder verwacht niet dat de uitbreiding op korte termijn zal komen. "We leven nu in een permanente staat van euforie over FC Groningen. Dan is de behoefte aan uitbreiding groot. Maar een minder goed seizoen kan onmiddellijk gevolgen hebben voor de belangstelling en tempert de noodzaak om uit te breiden."

Mocht FC Groningen overgaan tot een uitbreiding, dan kan de Euroborg ook gastheer zijn voor officiële interlands van het Nederlands elftal. Daarvoor is een capaciteit nodig van minimaal 22.500 toeschouwers. Dat aantal is vastgelegd door de internationale voetbalbonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen