"Gregory is een echte Ajacied, hij verdient dit niet"

24 oktober 2011, 08:52

Ajax worstelt in deze fase van het seizoen niet alleen met zichzelf, maar ook met zijn supporters. Tegen Feyenoord wekte het gedrag van de eigen aanhang nogal wat irritatie bij de Amsterdamse spelers. Vooral het cynische applaus dat Gregory van der Wiel over zich heen kreeg toen hij gewisseld werd, viel slecht bij zijn teamgenoten.

"Dat stoorde me wel, ja", zegt Jan Vertonghen tegen FCUpdate.nl. "Gregory is een Nederlandse international en een echte Ajacied. Hij geeft al vijf of zes jaar alles voor deze club en is vaak belangrijk voor ons geweest. Dat hij zoiets over zich heen krijgt, raakt ons allemaal. Ik vond het cynische applaus trouwens ook niet terecht, want Gregory werkte keihard en speelde een prima wedstrijd", vindt de Belgische captain.

Vertonghen baalde ook van de fluitconcerten die regelmatig volgden als Ajax er niet in slaagde om de vrije man te bereiken. "Supporters mogen natuurlijk best fluiten, maar deze wedstrijd volgde na bijna iedere terugspeelbal op de keeper een reactie vanuit het publiek. We hadden moeite om het middenveld te bereiken, daarom betrokken we de keeper vaak in het spel. Ik snap niet dat het publiek ons dan telkens uitfluit. Wat willen ze dan, dat we de bal een hengst naar voren geven? Dat is niet onze filosofie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen