Krakers in voorronde Champions League

29 juli 2005, 17:48

De loting voor de derde voorronde van de UEFA Champions League heeft een aantal bijzonder interessante confrontaties opgeleverd. De absolute kraker is de wedstrijd tussen Everton en Villarreal, terwijl ook Internazionale, Sporting Lissabon en AS Monaco hun borst nat kunnen maken. Ajax kwam redelijk goed weg en moet het waarschijnlijk opnemen tegen het Deense Brøndby IF.

Ajax moet het in de laatste voorronde opnemen tegen de winnaar van het duel tussen het Brøndby en Dinamo Tblisi uit Georgië. De Deense ploeg won de eerste wedstrijd van deze tweestrijd in Georgië al met 2-0, waardoor de mannen van Danny Blind zich kunnen opmaken voor een duel tegen de kampioen van Denemarken.

Dat Ajax hiermee niet mag mopperen, bleek uit de loting van een aantal andere Europese topteams. Met name de wedstrijd tussen Everton en Villarreal belooft vuurwerk. Everton werd afgelopen seizoen vierde in de Premier League, terwijl Villarreal derde werd in de Spaanse competitie. Internazionale, de nummer drie van de Serie A, stuit in de derde voorronde op het taaie Shakhtar Donetsk. 

De verliezend finalist van de UEFA Cup, Sporting Lissabon, zal ook een topprestatie neer moeten zetten om de Champions League te bereiken. De Portugese ploeg werd tijdens de loting gekoppeld aan het Italiaanse Udinese. Een andere topaffiche uit de derde voorronde is het duel tussen Real Betis Sevilla en het Franse AS Monaco. 

De eerste wedstrijden zullen gespeeld worden op 9 en 10 augustus, waarna twee weken later de returns plaats zullen vinden. Ajax zal haar eerste wedstrijd buitenshuis spelen, waarna het eind augustus in de eigen ArenA mag proberen om de tweestrijd in haar voordeel te beslissen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen