Ajax en PSV openen nieuw voetbalseizoen

5 augustus 2005, 16:30

De wedstrijd om de Johan Cruijffschaal is traditiegetrouw de officiële opening van het nieuwe voetbalseizoen. Normaal gesproken gaat de strijd om de eerste prijs van het seizoen tussen de kampioen en de bekerwinnaar van het afgelopen seizoen, maar dit jaar is dat iets anders. PSV won namelijk beide prijzen, waardoor vice-kampioen Ajax het moet opnemen tegen de Eindhovense ploeg.

Vanavond om 20.30 uur begint de strijd om de Johan Cruijffschaal, die vorig seizoen nog gewonnen werd door FC Utrecht. De ploeg van Foeke Booij won destijds met 4-2 van Ajax, mede door twee goals in de laatste tien minuten van invaller Hans Somers. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man. Tom Soetaers (Ajax) en Joost Broerse (Utrecht) kregen de rode kaart van scheidsrechter Van Egmond.

Voor de wedstrijd van vanavond geldt PSV als favoriet. De ploeg was vorig seizoen een klasse apart in Nederland en lijkt het verlies van Mark van Bommel, Johan Vogel en Ji-Sung Park prima opgevangen te hebben. Mika Väyrynen en Timmy Simons kwamen over van respectievelijk SC Heerenveen en Club Brugge om het middenveld te versterken. Beide spelers zullen vanavond in Amsterdam vermoedelijk in de basis starten, net als Robert. De Braziliaan kwam in de loop van het vorige seizoen naar Eindhoven en lijkt in de voorbereiding een basisplaats veroverd te hebben. 

Bij Ajax ligt de situatie iets gecompliceerder. De Amsterdamse ploeg haalde deze zomer geen spectaculaire aankopen binnen en kampen voor het duel met PSV met veel blessureproblemen. Een heleboel spelers hebben last van lichte blessures en coach Danny Blind zal met het oog op de wedstrijd tegen Brøndby met deze spelers geen risico nemen. Zo zal bijvoorbeeld Wesley Sneijder op de bank beginnen. Aankopen Rosenberg en Lindenbergh zullen vermoedelijk ook niet aan de aftrap verschijnen in de ArenA. Opvallend is dat er voor Ajax slechts vier spelers in de basisopstelling zullen staan die een jaar geleden tegen FC Utrecht ook actief waren.

De vermoedelijke opstellingen zijn als volgt.

PSV: Gomes- Ooijer, Bouma, Alex, Lee- Väyrynen, Simons, Cocu- Robert, Vennegoor of Hesselink en Farfan

Ajax: Vonk- Heitinga, Grygera, Maduro, Escudé- De Jong, Galasek, Pienaar- Boukhari, Charisteas en Babel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen