Ajax in demonstratieduel langs Omniworld

4 augustus 2005, 00:20

Slechts 25 minuten waren voor Ajax voldoende om FC Omniworld te verslaan. De Amsterdamse ploeg won in een demonstratieduel, dat bestond uit twee helften van ieder 25 minuten, met 3-0 van de Almeerse eerste divisionist. Alle goals vielen in de eerste helft van de wedstrijd.

De wedstrijd tegen Omniworld betekende de afsluiting van de traditionele open dag van de Amsterdammers, waarbij de selectie voor komend seizoen gepresenteerd werd aan de fans. De volledige selectie kreeg vervolgens tegen Omniworld te kans om zich voetballend te laten zien. Coach Danny Blind stuurde na rust een volledig nieuw elftal het veld in, waardoor de wedstrijd vrij rommelig verliep.

In de eerste helft nam Ajax vrij simpel afstand van haar Almeerse opponent. Nigel de Jong, Yannis Anastasiou en Daniël de Ridder zorgden voor de Amsterdamse treffers. Daar tegenover stond echter het uitvallen van middenvelder Olaf Linderbergh. De aanwinst moet het veld verlaten met een kwetsuur aan zijn dijbeen.

Danny Blind was overigens zelf niet aanwezig in de ArenA voor het duel met Omniworld. De hoofdtrainer van de Amsterdammer was in Denemarken, om de tegenstander van Ajax in de derde voorronde van de Champions League aan het werk te zien.