Ajax te sterk voor PSV

5 augustus 2005, 22:18

Ajax is het seizoen prima begonnen. Onder aanvoering van een uitblinkende Nourdin Boukhari wonnen de Amsterdammers het duel om de Johan Cruijffschaal met 2-1 van landskampioen PSV. De zege van de ploeg van Danny Blind was dik verdiend, want PSV liet onthutsend weinig zien in de Amsterdam ArenA.

Zowel Ajax als PSV begon het duel met een redelijk verrassende opstelling. Bij PSV begon Robert op de bank, terwijl ook Mika Väyrynen niet fit genoeg was om het duel te beginnen. In de plaats van dit tweetal stonden Theo Lucius en Ibrahim Afellay in de basisopstelling bij de Eindhovenaren. Aanwinst Timmy Simons speelde vlak voor het centrale verdedigingsduo Bouma-Alex.

Bij Ajax was een verrassende rol ingeruimd voor Nourdin Boukhari. De geboren Marokkaan speelde als linkermiddenvelder, in plaats van de licht geblesseerde Wesley Sneijder. Boukhari maakte zijn uitverkiezing in het basisteam helemaal waar. Vooral het samenspel met Ryan Babel werd in de loop van de wedstrijd steeds beter, waardoor PSV moeite had om het team van Danny Blind onder controle te houden.

De wedstrijd in de ArenA kwam in de eerste helft moeizaam op gang. PSV liet Ajax komen, maar de Amsterdamse ploeg slaagde er niet in om veel kansen te creeëren. Verder dan een aantal afzwaaiers van Babel en een prima kans voor Maduro kwam Ajax niet. Daar tegenover stond een grote kans voor Jan Vennegoor of Hesselink, die na een snelle counter het doel net niet wist te vinden.

Na rust werd het duel in Amsterdam plotseling aantrekkelijk. Vlak na rust kwam PSV op voorsprong, toen Wilfred Bouma de bal na een corner uit de kluts langs Hans Vonk wist te schieten. Na deze goal begon Ajax steeds meer druk te zetten en hing de gelijkmaker lang in de lucht. Hedwiges Maduro was er vlakbij, terwijl een goal van Nigel de Jong afgekeurd werd wegens buitenspel. Vlak na de afgekeurde goal van De Jong was het echter toch raak voor de Amsterdammers. Nourdin Boukhari krulde een vrije trap prachtig langs Gomes, die duidelijk meer rekende op een voorzet dan op een schot op doel: 1-1.

Na de goal van Boukhari ging Ajax op zoek naar de winnende treffer en die kwam er uiteindelijk ook. Een kwartier voor tijd zette Ryan Babel een combinatie op met Boukhari, waarna de linkerspits de bal hard langs Gomes in de verre hoek schoot. Na deze treffer drong PSV nog wel enigszins aan, maar echt in de problemen kwam Ajax niet. Het enige probleem voor de Amsterdammers was wellicht de lichte blessure waarmee Nigel de Jong het veld in de slotfase moest verlaten.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen